Top 10 IAS Interview Questions

Top 10 IAS Interview Questions



Author: Sarkari Result Info

Top 10 IAS Interview Questions: Lakhs of students participate in Civil Services Examination. Many students are incapable to clear the IAS Interview after clearing the Pre and Mains. The UPSC interview is so difficult that the student giving the interview gets confused.

Many times tough and awkward questions are asked in the UPSC interview, for which your brain is sure to be used in thinking the answers. If you want to become an IAS, pay special attention to the interview preparation and pre and main exams.

You can also Read: Top 10 UPSC Interview Questions

We have brainstormed interview questions for the students preparing for the Civil Services Examination. These questions are such that you will not find them in every book. Apart from general knowledge, some complicated questions are also included in this. Let us know about the questions asked in the IAS interview and their answer

These are 10 IAS Interview Questions:

Question 1: Peacock is a bird that does not lay eggs, so how are peacocks born?

Answer: The female peacock lays the eggs and not the male peacock.

Question 2: What is the thing that freezes on heating?

Answer: Egg

Question 3: Which part of your body is the hottest?

Answer: The part which has the most blood.

(This question was asked to a girl in an interview.)


Question 4: Name what comes once in a month and goes away after completing 24 hours?

Answer: Date

Question 5: Name three consecutive days, but it should not include Tuesday, Thursday, and Saturday?

Answer: Yesterday, Today, and Tomorrow.

Question 6: Who is your favorite actor?

Answer: The candidate can answer this according to his choice. Keep in mind that questions can also be asked about that actor's movie, so don't say anything in response.

Question 7: Which part of the human body changes every two months?

Answer: brows

Question 8: What is the full name of former President Dr. Kalam?

Answer: Dr. Abul Pakir Jainulabdeen Abdul Kalam

Question 9: Name the item of gold which is not available in the goldsmith's shop?

Answer: Cop is meant for sleeping, but it is not available in the goldsmith's shop.

Question 10: What would happen on Earth without air?

Answer: Air consists of 78% nitrogen and 21% oxygen. Nitrogen gas protects objects from burning rapidly. Without nitrogen, trees and plants will be destroyed, making it impossible for humans to survive.

 


Disclaimer: The information which is published above can be different from the Original pieces of information because this info can change anytime on government sites due to many government reasons. We are not responsible for any Error or Any mistakes. Our team try their 100% to provide you much more correct Infomation on all subjects.