Top 10 UPSC Interview Questions

Top 10 UPSC Interview Questions



Author: Sarkari Result Info

To get a job, you have to go through the Interview process. But as we know, an interview for a government job or Sarkari Naukri is very hard compared to other jobs, especially the interview of UPSC. The UPSC Civil Services Exam interview is supposed to be the most challenging interview in the country.

Every year many students fail in the discussion after clearing the prelims and mains exam. Many students sometimes fail in the interview itself. To clear UPSC, preparation for pre and mains is as essential as preparation for an interview.

Without good practice for the interview, you cannot remove the exam; that's why today we have again brought some questions to be asked in the interview for you. Some of these questions are of general knowledge. Some are tricky questions that are asked to test your intellectual ability. These ten questions are given below.

Top 10 UPSC Interview Questions

 Question 1: What will happen if you throw a red stone in a blue sea?

Answer: The stone will be wet, and it will sink.

Question 2: How can a man survive without sleep for eight days?

Answer: He sleeps at night.

Question 3: In which country the President is elected every year

Answer: Switzerland


Question 4: How is this possible when 2 twins were born in May, but their birthdays are in June?

Answer: Here, May is the name of the town where they are born.

Question 5: What can you never eat for breakfast?

Answer: Dinner

Question 6: Which animal has fingerprints like humans?

Answer: Koala

Question 7: A person is thrown out of the plane without a parachute, but he survives. How?

Answer: Because the plane was on the runway at that time.

Question 8: If I run away with your sister, what will you do?

Answer: I will be delighted because I cannot find a better match for my sister than you.

(Explanation: The purpose of this answer is not only to have a sense of humour, but it also reflects the positive mindset of the candidates.)

Question 9: If it took eight men ten hours to build a wall, how long would it take four men to make it?

Answer: Not at all, because it is already made.

Question 10: If 2 is a company and 3 is a crowd, what will be 4 and 5?

Answer: 4 and 5 are always 9.

 


Disclaimer: The information which is published above can be different from the Original pieces of information because this info can change anytime on government sites due to many government reasons. We are not responsible for any Error or Any mistakes. Our team try their 100% to provide you much more correct Infomation on all subjects.